P.V.C.

PVC

Πληροφορίες

Το πολυβινυλοχλωρίδιο (polyvinyl chloride ή poly(vinyl chloride)) ή συντετμημένα PVC, είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο παραγόμενο συνθετικό πλαστικό πολυμερές, μετά το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο.

Το PVC έρχεται με δύο βασικές μορφές: δύσκαμπτο (μερικές φορές συντομεύεται ως RPVC) και εύκαμπτο. Η δύσκαμπτη μορφή του PVC χρησιμοποιείται στην κατασκευή σωλήνων, σε πόρτες και παράθυρα. Χρησιμοποιείται επίσης για φιάλες, άλλες συσκευασίες που δεν προορίζονται για τρόφιμα, και κάρτες (όπως τραπεζικές ή μέλους). Μπορεί να γίνει πιο μαλακό και πιο ευλύγιστο με την προσθήκη πλαστικοποιητών, οι πιο πλατιά χρησιμοποιούμενοι είναι φθαλικές ενώσεις. Σε αυτήν τη μορφή, χρησιμοποιείται επίσης στην υδραυλική, στη μόνωση ηλεκτρικών καλωδίων, στην απομίμηση δέρματος, στη σήμανση, σε φουσκωτά προϊόντα και σε πολλές εφαρμογές όπου αντικαθιστά ελαστικά.

Το καθαρό πολυβινυλοχλωρίδιο είναι λευκό, εύθρυπτο στερεό. Είναι αδιάλυτο στην αλκοόλη, αλλά ελαφρά διαλυτό στο τετραϋδροφουράνιο.

Γιατί να επιλέξω το PVC

Τα συνθετικά κουφώματα PVC, που ονομάζονται και πλαστικά κουφώματα, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χώρα μας, καθώς ενώ δεν έχουν κάποιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα, το κόστος τους είναι χαμηλότερο. Μαζί με τα εξαιρετικά θερμομονωτικά τους αποτελέσματα, που υπερτερούν εύκολα ακόμα και από θερμοδιακοπτόμενες σειρές αλουμινίου, σας εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Ένα συνθετικό κούφωμα μπορεί να είναι φθηνό, ανθεκτικό και εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης, όταν σχεδιαστεί σωστά για να ελαχιστοποιεί τη μεταφορά θερμότητας.Το PVC είναι κακός αγωγός της θερμότητας συνεπώς από τη φύση του είναι θερμομονωτικό υλικό. Σε συνδυασμό με ενεργειακή υάλωση μειώνει τις μεταβολές θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου με συνέπεια να συγκρατεί τη ζέστη ή τη δροσιά εντός και να χρειάζεται κατανάλωση λιγότερης ενέργειας για θέρμανση ή κλιματισμό με οικονομικό και οικολογικό όφελος.

Τα συνθετικά πλαστικά κουφώματα κατασκευάζονται κυρίως από πολυβινυλοχλωρίδιο ή χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC). Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι δεν χρειάζεται συντήρηση. Είναι φιλικό υλικό προς το περιβάλλον γιατί είναι ανακυκλώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Δεν μπορεί να βαφτεί, αλλά είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα που ταιριάζουν με τα βασικά χρώματα των σπιτιών. Επειδή το χρώμα τους είναι διαποτισμένο σε όλο το υλικό, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε γρατζουνιές και βαθουλώματα. Κατά συνέπεια, ένα συνθετικό PVC κούφωμα, μπορεί να δείχνει σχεδόν καινούριο για πολλά χρόνια. Προσφέρουν ακόμα αυξημένη ηχομόνωση που δύσκολα επιτυγχάνουν οι σειρές αλουμινίου. Επίσης δεν κινδυνεύουν από το αλάτι της θάλασσας συνεπώς προτείνονται για παραθαλλάσιες περιοχές.

PVC

Ιδιότητες

To PVC είναι δυνατό και ελαφρύ σαν υλικό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Είναι μηχανολογικά δυνατό και ανθεκτικό για αυτό θεωρείται ως εξαιρετική επιλογή για κατασκευαστικές χρήσεις σε κτήρια. Είναι πολύ ευέλικτο υλικό στη χρήση του αφού μπορεί να κοπεί, σχηματιστεί όπως θέλουμε, να συγκολληθεί και να ενωθεί με άλλα υλικά σε διαφορετικά στιλ.

Σαν υλικό έχει πολύ μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και στη σκουριά. Επίσης είναι ανθεκτικό απέναντι στις χημικές διαβρώσεις. Αντέχει στις καιρικές συνθήκες και στη τριβή. Για αυτή του την ιδιότητα προτιμάται συχνά σε προϊόντα εξωτερικού χώρου και προϊόντα που προορίζονται για μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Για την ακρίβεια, η χρήση του PVC για προϊόντα με μεγάλη χρήση στο χρόνο για κατασκευαστικούς λόγους αφορά το 85% της χρήσης του συνολικά. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι οι αγωγοί από PVC μπορούν να αντέξουν έως και 100 χρόνια. Σε άλλες εφαρμογές του, όπως για παράδειγμα στα κουφώματα και σωληνώσεις καλωδίων, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι πάνω από το 60% των προϊόντων θα έχουν διάρκεια ζωής άνω των 40 χρόνων. To PVC είναι εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της χαμηλής τιμής του. Χρησιμοποιείται τόσο πολύ σε κατασκευαστικές δομές εδώ και δεκαετίες λόγω του οι φυσικές και τεχνικές του ιδιότητες του προσφέρουν πλεονεκτήματα κόστους-απόδοσης. Σαν υλικό είναι πολύ ανταγωνιστικό στη τιμή του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πολύ οικονομική η συντήρηση του, το καθιστά άκρως ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα υλικά του είδους. Σύμφωνα με έρευνα από το Total Cost of Ownership (TCO), μονάδα μέτρησης που έχει ως σκοπό να βοηθά τους καταναλωτές και ιδιοκτήτες να αποφασίσουν τα άμεσα και έμμεσα κόστη ενός προϊόντος ή ενός συστήματος, έδειξε ότι το PVC είναι το πιο οικονομικό και συμφέρον υλικό για τη κατασκευή κουφωμάτων, αγωγών και δαπέδων.

To γεγονός ότι είναι τόσο καλό θερμομονωτικό υλικό ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτηρίου. Τα προϊόντα PVC χρειάζονται σημαντικά λιγότερη ενέργεια και καταναλώνουνε λιγότερους πόρους για τη παρασκευή τους. 

To PVC είναι μη-τοξικό αδρανές πολυμερές. Χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από μισό αιώνα με αποτέλεσμα να έχει δοκιμαστεί υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι έχει ερευνηθεί περισσότερο από κάθε άλλο πλαστικό καθίσταται ως το πιο ασφαλές υλικό. Πληροί όλα τα διεθνή κριτήρια σε σχέση με την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων.

Συστήματα

Euro Design 70

REHAU

Το Euro- Design 70 εξασφαλίζει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την κατασκευή μεγάλων έργων. Με τα εγγυημένα ποιοτικά στάνταρ της REHAU, το Euro- Design 70 αποτελεί ένα οικονομικό σύστημα κουφωμάτων. Πληθώρα σχημάτων, χρωμάτων και σχεδίου στο φύλλο, ανοίγουν πολύπλευρες δυνατότητες στην κατασκευή.

Geneo

REHAU

Το ιδιαίτερο στο GENEO είναι η Hightech-εργοστασιακή ύλη RAU-FIPRO. Πρόκειται για μία συνδετική εργοστασιακή ύλη με ανθρακονήματα, που καθιστά το προφίλ εξαιρετικά σταθερό. Οι οπλισμοί που απαιτούνται σε άλλες περιπτώσεις για τη σταθερότητα των προφίλ, δεν χρειάζονται στο 90% των εφαρμογών.

Synego

REHAU

Με το σύστημα SYNEGO το σπίτι σας είναι θερμό, φιλόξενο και ασφαλές: Σε αντίθεση με τα συμβατικά παράθυρα, το σύστημα SYNEGO πείθει με την έως κατά 50% περισσότερη θερμική απόδοση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνετε αισθητά το κόστος θέρμανσης και  βιώνετε το αίσθημα της ευεξίας

Η εξειδίκευση οδηγεί στην τελειότητα

Η εμπειρία της ALUXAL, η διαρκής ενημέρωση και η εκπαίδευση του προσωπικού, καθιστούν την ομάδα μας μία από τις πιο ανταγωνιστικές στη Δυτική κι εν γένει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η τεχνική αρτιότητα και τα πιστοποιημένα προϊόντα μας, αποτελούν εγγύηση για το έναυσμα μιας καλής και σταθερής συνεργασίας.

Εμπειρία & Τεχνολογική Εξέλιξη

Η συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου & P.V.C., τοποθετούν την ALUXAL στην πρώτη γραμμή. Η εμπειρία σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη και την υιοθέτηση νέων μεθόδων ανάπτυξης, οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Ενημερωθείτε από τους καλύτερους

Επικοινωνήστε με κάποιον εκπρόσωπο της ALUXAL για να ζητήσετε προσφορά ή πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας. Το έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό θα σας ενημερώσει άμεσα για την καλύτερη δυνατή λύση που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας

Ωράριο Εργασίας

Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 - 16:00

Πού βρισκόμαστε

5ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 30100
Τηλ.:+30 26410 31737 - 22913
Fax:+44 20 8859 6598
Email : info@aluxal.gr