Αλουμίνιο

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Πληροφορίες

Το αργίλιο ή αλουμίνιο (Aluminium) είναι το χημικό στοιχείο με σύμβολο Al και ατομικό αριθμό 13. Είναι ένα αργυρόλευκο μέταλλο στοιχείο που ανήκει στην ομάδα IIIA (13) του περιοδικού συστήματος μαζί με το βόριο. Είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο φλοιό της Γης και συνολικά το τρίτο (3ο) πιο άφθονο χημικό στοιχείο συνολικά στον πλανήτη μας, μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο. Κατά βάρος αποτελεί περίπου το 8% του στερεού φλοιού. Ωστόσο είναι πολύ δραστικό χημικά ώστε να βρίσκεται στη φύση ως ελεύθερο μέταλλο. Αντίθετα, βρίσκεται ενωμένο σε πάνω από 270 διαφορετικά ορυκτά. Η κύρια πηγή για τη βιομηχανική παραγωγή του μετάλλου είναι ο βωξίτης.
Το μεταλλικό αλουμίνιο έχει (φαινομενικά) μεγάλη ικανότητα στο να αντιστέκεται στη διάβρωση. Αυτό στην ουσία συμβαίνει γιατί με την έκθεση του μετάλλου στην ατμόσφαιρα σχηματίζει στιγμιαία ένα λεπτό επιφανειακό, μη ορατό, στρώμα οξειδίου του, που εμποδίζει τη βαθύτερη διάβρωσή του (φαινόμενο της παθητικοποίησης). Επίσης, εξαιτίας της σχετικά χαμηλής του πυκνότητας και της μεγάλης του ικανότητας να δημιουργεί μεγάλη ποικιλία κραμάτων, έγινε στρατηγικό μέταλλο για την αεροδιαστημική (και όχι μόνο) βιομηχανία. Είναι, επίσης, εξαιρετικά χρήσιμο στη χημική βιομηχανία, τόσο αυτούσιο ως καταλύτης, όσο και με τη μορφή διαφόρων ενώσεών του.

Γιατί να επιλέξω το αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι μέταλλο με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες και έχει εισάγει μια επανάσταση σε πολλά τεχνολογικά πεδία. Αν και πολύ ελαφρύτερο από άλλα μέταλλα, διαθέτει πολύ μεγάλη μηχανική αντοχή, και γι ‘αυτό χρησιμοποιείται τόσο πολύ στον πολύ απαιτητικό τομέα της αεροναυπηγικής. Επιπλέον, είναι πολύ ανθεκτικό στις διάφορες μορφές διάβρωσης και απαιτεί ελάχιστο κόστος συντήρησης. Το αλουμίνιο είναι επίσης το τρίτο πιο κοινό στοιχείο που υπάρχει στο φλοιό της γης. Πρόκειται για ένα «πράσινο» υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστα, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του χωρίς καμία ποιοτική υποβάθμιση. Πράγματι, η ενέργεια που απαιτείται για την ανακύκλωσή της είναι μόνο το 5% εκείνης που καταναλώνεται στην αρχική της παραγωγή. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 85% του αλουμινίου που χρησιμοποιείται στις κατασκευές προέρχεται από ανακύκλωση του. Το αλουμίνιο έχει ένα μοναδικό και ασυναγώνιστο συνδυασμό ιδιοτήτων, που σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, ιδιαίτερα χρηστικό και ελκυστικό δομικό υλικό.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Ιδιότητες

Τα προϊόντα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ απαιτούν αμελητέα συντήρηση. Η μεγάλη αντοχή του υλικού σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος, επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ιδιαιτέρων προδιαγραφών, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τα φορτία στα στοιχεία του σκελετού. Τα προϊόντα από αλουμίνιο που προορίζονται για χρήση στην οικοδομή, κατασκευάζονται από κράματα (περιέχουν μικρές ποσότητες, μέχρι 1,5%, από άλλα στοιχεία όπως μαγγάνιο, μαγνήσιο, πυρίτιο) τα οποία έχουν υψηλή αντοχή, είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, δεν διαβρώνονται και διατηρούν όλες τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υλικό προσφέρει στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες μεγάλη ευελιξία σχεδιασμού. Η διεργασία της διέλασης (παραγωγή προφίλ) προσφέρει μια ατέλειωτη ποικιλία προφίλ σε σχήματα και τύπους. Το αλουμίνιο μπορεί να ανοδιωθεί ή να βαφεί και έτσι αφ’ ενός μεν να ικανοποιήσει τις διακοσμητικές απαιτήσεις του σχεδιαστή, αφ’ ετέρου δε να αυξήσει την φυσική του αντοχή και αντιδιαβρωτική του συμπεριφορά, προσφέροντας παράλληλα μια επιφάνεια εύκολη στο να καθαρισθεί. Τα προϊόντα αλουμινίου που προορίζονται για τις οικοδομές, μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως πολλές φορές, εξοικονομώντας ενέργεια και πλουτοπαραγωγικές πηγές. Αν και το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές, διατηρεί τα αρχικά υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, για παράδειγμα, τα στοιχεία ενός παραθύρου μπορούν να ανακυκλωθούν και να παραχθούν και πάλι στοιχεία για την κατασκευή ενός νέου παραθύρου ή βεβαίως για την κατασκευή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος αλουμινίου.

Συστήματα

Ανοιγόμενα

Συστήματα

Τα ανοιγόμενα κουφώματα αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Η τοποθέτηση των κατάλληλων υαλοπινάκων, έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ηχομόνωση, θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συρόμενα

Επάλληλα

Η ανάγκη για δημιουργία κουφωμάτων σε πολυκατοικίες των οποίων τα διαμερίσματα είχαν μικρό εσωτερικό χώρο, οδήγησε στην ανάπτυξη των συρόμενων συστημάτων. Τα επάλληλα κουφώματα είναι εκείνα των οποίων τα φύλλα σύρονται το ένα πάνω στο άλλο, αφήνοντας μόνο το μισό άνοιγμα ελεύθερο.

Συρόμενα

Χωνευτά

Η ανάγκη για δημιουργία κουφωμάτων σε πολυκατοικίες των οποίων τα διαμερίσματα είχαν μικρό εσωτερικό χώρο, οδήγησε στην ανάπτυξη των συρόμενων συστημάτων. Τα χωνευτά κουφώματα είναι εκείνα των οποίων τα φύλλα εισέρχονται στον τοίχο.

Η εξειδίκευση οδηγεί στην τελειότητα

Η εμπειρία της ALUXAL, η διαρκής ενημέρωση και η εκπαίδευση του προσωπικού, καθιστούν την ομάδα μας μία από τις πιο ανταγωνιστικές στη Δυτική κι εν γένει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η τεχνική αρτιότητα και τα πιστοποιημένα προϊόντα μας, αποτελούν εγγύηση για το έναυσμα μιας καλής και σταθερής συνεργασίας.

Εμπειρία & Τεχνολογική Εξέλιξη

Η συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου & P.V.C., τοποθετούν την ALUXAL στην πρώτη γραμμή. Η εμπειρία σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη και την υιοθέτηση νέων μεθόδων ανάπτυξης, οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Ενημερωθείτε από τους καλύτερους

Επικοινωνήστε με κάποιον εκπρόσωπο της ALUXAL για να ζητήσετε προσφορά ή πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας. Το έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό θα σας ενημερώσει άμεσα για την καλύτερη δυνατή λύση που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας

Ωράριο Εργασίας

Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 - 16:00

Πού βρισκόμαστε

5ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 30100
Τηλ.:+30 26410 31737 - 22913
Fax:+44 20 8859 6598
Email : info@aluxal.gr